Chłopski garnek
Składniki (na 2-3 porcje):
- 250 g mięsa mielonego z indyka
- 150 g pieczarek
- 3 średnie pomidory
- 1 mały koncentrat pomidorowy
- 120 g makaronu razowego
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 0,5 l bulionu warzywnego
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz, majeranek, oregano, bazylia
Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na oliwie z oliwek, w dużym garnku, podsmażamy na złoty kolor pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy rozgnieciony czosnek, a następnie mięso mielone i pieczarki, również pokrojone w kostkę. Pomidory sparzamy, kroimy w kostkę i dodajemy do garnka.Całość dusimy kilka minut. Dodajemy ugotowany makaron, koncentrat, przyprawy oraz bulion. Możemy przystroić danie szczypiorkiem, bazylią itp. Mieszamy i gotowe! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz