wtorek, 12 maja 2015

Tuńczyk w marynacie

Tak, tak moi drodzy to już 2 tygodnie :)
Nie było i nadal nie jest łatwo, bo po drodze jeszcze była majówka, ale powiem szczerze, że jak już znajdziesz przyjemność w tych wszystkich zmianach, przezwyciężysz się, to jest o wiele łatwiej... a z czasem wszystko co robisz staje się rzeczywistością..
A teraz coś dla Ciebie :)

Tuńczyk w marynacie


Składniki (na 1 porcję):
- 1 kawałek tuńczyka
- zioła prowansalskie
- czosnek
- sól
- oliwa z oliwek
- młoda kapusta
- 1/2 saszetki brązowego ryżu

Przygotowanie:
Młodą kapustę i ryż ugotować, podawać jako dodatek. 2 łyżki oliwy z oliwek wymieszać z przyprawami i natrzeć tuńczyka. Wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Następnie podsmażyć z obu stron na patelni (tuńczyk w środku powinien być lekko różowy).



P.S. Dziękuję mamusi, która o mnie zawsze pomyśli i zrobi coś fit (młoda kapusta w jej wykonaniu) :)

A Tobie Robaczku życzę smaczneGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz