piątek, 15 maja 2015

Żołądki drobiowe na słodko

Zawsze bałam się eksperymentować ze "słodkim" mięsem.
Dzisiaj spróbowałam i powiem Ci... zacznij próbować sama! :)

Żołądki drobiowe na słodko


Składniki (na 2 porcje):
- saszetka kaszy jęczmiennej perłowej
- 300 g żołądków drobiowych
- 100 g chrzanu tartego
- 150 g orzeszków ziemnych
- jogurt naturalny
- białe szparagi
- 2 gruszki
- liść laurowy, ziele angielskie
- sól, pieprz
- 1 łyżka masła roślinnego
- oliwa z oliwek

Przygotowanie:
Kaszę ugotować. Żołądki umyć, zalać wrzątkiem i gotować na małym ogniu, odlać wodę i jeszcze raz zalać wrzątkiem, dodać listek laurowy i ziele angielskie. Gotować 30 min. Odcedzić i drobno pokroić. Orzeszki rozdrobnić. Żołądki wrzucić na oliwę z oliwek, dodać chrzan i jogurt naturalny. Następnie dołożyć kaszę i orzeszki. Całość wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Szparagi umyć, odłamać twarde końce i ugotować. Gruszki obrać i pokroić w pół-plastry, razem ze szparagami podsmażyć na patelni grillowej na maśle. Podawać jak na zdjęciu.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz