Jadłospis IX
ŚNIADANIE
- 200 g rozdrobnionych różyczek z brokuła
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki razowej
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- oliwa z oliwek
- pieprz, sól
Ze składników przygotuj omleta (patrz 2-3 posty niżej).
- 1 pomidor
- 1/2 ogórka zielonego
II ŚNIADANIE
- bułka grahamka
- 1 plaster wędliny drobiowej
- 1/2 papryki czerwonej
OBIAD
- gotowana noga z kurczaka (wywar, marchewka i pietruszka przydadzą się do kolacji)
- 50 g soczewicy
- 150 g ugotowanej na wodzie młodej kapusty
PODWIECZOREK
-1 jabłko
-miseczka galaretki (dowolny smak)
Jabłko możesz zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i dodać do galaretki.
KOLACJA
- wywar z obiadu
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 1 ugotowana marchewka
- 1 ugotowana pietruszka
Jajko roztrzep, dodaj mąkę i wlej na gotujący się wywar. Warzywa pokrój w kostkę i dodaj do zupy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz