wtorek, 26 maja 2015

Jadłospis IX

Jadłospis IX

ŚNIADANIE
- 200 g rozdrobnionych różyczek z brokuła
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki razowej
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- oliwa z oliwek
- pieprz, sól
Ze składników przygotuj omleta (patrz 2-3 posty niżej). 
- 1 pomidor
- 1/2 ogórka zielonego


II ŚNIADANIE
- bułka grahamka 
- 1 plaster wędliny drobiowej
- 1/2 papryki czerwonej


OBIAD
- gotowana noga z kurczaka (wywar, marchewka i pietruszka przydadzą się do kolacji)
- 50 g soczewicy
- 150 g ugotowanej na wodzie młodej kapusty


PODWIECZOREK
-1 jabłko
-miseczka galaretki (dowolny smak)
Jabłko możesz zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i dodać do galaretki.

KOLACJA

- wywar z obiadu
- 1 jajko 
- 2 łyżki mąki kukurydzianej 
- 1 ugotowana marchewka
- 1 ugotowana pietruszka 
Jajko roztrzep, dodaj mąkę i wlej na gotujący się wywar. Warzywa pokrój w kostkę i dodaj do zupy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz