piątek, 29 maja 2015

Wątróbka drobiowa z amarantusem i szpinakiem

Wątróbka drobiowa z amarantusem i szpinakiem


Składniki (na 4 porcje):
- 1 kg wątróbki drobiowej
- 250 g amarantusu
- szpinak
- ser mozzarella
- pomidorki koktajlowe
- pestki dyni
- olej z pestek dyni
- mleko 1,5 %
- oliwa z oliwek

Przygotowanie:
Wątróbkę oczyścić, umyć i zalać mlekiem na 1 h. Następnie podsmażyć na oliwie z oliwek (razem z mlekiem). Amarantus ugotować i dobrze odcedzić. Pozostawić do wystygnięcia. Umyty szpinak włożyć do dużej miski, dodać przekrojone na pół pomidorki, ser mozzarella i polać całość olejem z pestek dyni. Dorzucić amarantus, pestki dyni i dobrze wymieszać. Wyłożyć na talerz i ułożyć na wierzchu wątróbkę.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz