poniedziałek, 11 maja 2015

Łosoś w pomidorach i szpinaku

Już jutro mijają 2 tygodnie mojego wyzwania :)
A Ty gdzie jesteś? Jeszcze nie zacząłeś? Nie dobrze, czas płynie...
Może zachęcę Cię kolejnym pysznym przepisem :)

Łosoś w pomidorach i szpinaku


Składniki (na 1 porcję):
- 1 kawałek łososia
- 4 pomidory
- szpinak mrożony lub ugotowany świeży
- 4 ząbki czosnku
- ostra papryka
- sól
- oliwa z oliwek
- 1/2 saszetki brązowego ryżu

Przygotowanie:
Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Na rozgrzaną oliwę z oliwek wrzucić rozgnieciony czosnek, a następnie szpinak i pomidory. Doprawić solą i papryką. Łososia obsmażyć z obu stron na oliwie z oliwek i dodać do pomidorów i szpinaku. Przykryć pokrywką i dusić około 10-15 min, aż łosoś "dojdzie". Podawać na ryżu.






czas: 40 min
poziom trudności: łatwy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz