poniedziałek, 22 września 2014

Zupa wiosenna

Zupa wiosenna



 

Składniki na 2-3 porcje:
- 2 małe cebule
- 1 czerwona papryka
- 1 mała marchewka
- ½ selera
- 1 duża pietruszka
- 500g kapusty kiszonej
- 200g mięsa z udka kurczaka
- 1 litr bulionu warzywnego
- pieprz, sól, majeranek, bazylia, natka pietruszki
- 2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:
Warzywa pokroić w kostkę. Rozgrzać oliwę w wysokim naczyniu i podsmażyć wszystkie warzywa przez ok. 5 min, dusić pod przykryciem następne 5 min. Zalać warzywa bulionem i dodać wcześniej ugotowane udko bez skóry (pokrojone w kostkę). Gotować przez ok. 3 min. Dodać kiszoną kapustę i gotować do miękkości. Doprawić zupę przyprawami.
SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz