Zupa wiosenna
Składniki na 2-3 porcje:
- 2 małe cebule
- 1 czerwona papryka
- 1 mała marchewka
- ½ selera
- 1 duża pietruszka
- 500g kapusty kiszonej
- 200g mięsa z udka kurczaka
- 1 litr bulionu warzywnego
- pieprz, sól, majeranek, bazylia, natka pietruszki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Warzywa pokroić w kostkę. Rozgrzać oliwę w wysokim
naczyniu i podsmażyć wszystkie warzywa przez ok. 5 min, dusić pod przykryciem
następne 5 min. Zalać warzywa bulionem i dodać wcześniej ugotowane udko bez
skóry (pokrojone w kostkę). Gotować przez ok. 3 min. Dodać kiszoną kapustę i
gotować do miękkości. Doprawić zupę przyprawami.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz