piątek, 26 września 2014

Spaghetti alla bolognese

Spaghetti alla bolognese





  
Składniki na 2 pocje:
- 120g makaronu razowego
- 50g sera żółtego do 18% tłuszczu
- 250g mięsa mielonego z indyka
- 5-6 pomidorów bez skóry
- 2 duże cebule
- 3 ząbki czosnku
- mały koncentrat pomidorowy
- bazylia, oregano, sól, pieprz
- oliwa z oliwek

Przygotowanie:
Pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek zeszklić na gorącej oliwie, dodać czosnek. Następnie dodać mięso i usmażyć. Dorzucić pomidory pokrojone w kostkę i smażyć na małym ogniu, aż pomidory się rozgotują. Przyprawić ziołami, solą, pieprzem i koncentratem.
Makaron ugotować. Polać sosem i posypać startym serem.
SMACZNEGO!!

2 komentarze:

  1. Gdzie znalazlaś ten ser żółty do 18% tłuszczu w kostce. Mam z tym wlasnie problem bo jedynie widzialam takie sery w plastrach

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. można kupić w makro i carrefurze na pewno. w biedronce jest w plastrach ale jest tak zawsze pozlepiany że też na upartego można byłoby go zetrzeć :)

      Usuń