Spaghetti alla bolognese
Składniki na 2 pocje:
- 120g makaronu razowego
- 50g
sera żółtego do 18% tłuszczu
- 250g mięsa mielonego z indyka
- 250g mięsa mielonego z indyka
- 5-6 pomidorów bez skóry
- 2 duże cebule
- 3 ząbki czosnku
- mały koncentrat pomidorowy
- bazylia, oregano, sól, pieprz
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Pokrojoną
w kostkę cebulę i czosnek zeszklić na gorącej oliwie, dodać czosnek. Następnie
dodać mięso i usmażyć. Dorzucić pomidory pokrojone w kostkę i smażyć na małym
ogniu, aż pomidory się rozgotują. Przyprawić ziołami, solą, pieprzem i
koncentratem.
Makaron
ugotować. Polać sosem i posypać startym serem.
SMACZNEGO!!
Gdzie znalazlaś ten ser żółty do 18% tłuszczu w kostce. Mam z tym wlasnie problem bo jedynie widzialam takie sery w plastrach
OdpowiedzUsuńmożna kupić w makro i carrefurze na pewno. w biedronce jest w plastrach ale jest tak zawsze pozlepiany że też na upartego można byłoby go zetrzeć :)
Usuń