środa, 3 września 2014

Brokułowo-kalafiorowa zupa krem

A może tak wrzucić znowu jakieś ćwiczenia? Jak tylko będę miała chwilkę, żeby to opracować, to od razu się z wami podzielę.
Zacznę pisać Wam trochę czytelniej moje przepisy, mam nadzieję, że pomoże Wam to :)

A dzisiejszy dzień zaczynam pokazaniem, co mieliśmy wczoraj na kolację.

Brokułowo-kalafiorowa zupa krem


Porcja na 3 osoby
Składniki
- 1 duży brokuł
- 1 duży kalafior
- 3 cebule
- 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego
- 3 łyżki szczypiorku
- 3 łyżki słonecznika łuskanego
- oliwa z oliwek

Przygotowanie
Ugotuj osobno różyczki brokuła i kalafiora. W dwóch garnkach wlej po 1 łyżce oliwy. Podsmaż po 1,5 cebuli w każdym. Następnie to jednego dodaj brokuła, do drugiego kalafiora i zalej po 0,5l bulionu. Gotuj chwilę na małym ogniu. Zmiksuj oba warzywa. Podawaj tak jak widać na rysunku, aby zupy przed podaniem się nie wymieszały. Brokułową posyp słonecznikiem, kalafiora szczypiorkiem.
SMACZNEGO!

1 komentarz:

  1. ja robię paprykowo- kalafiorową, też pięknie wygląda!
    http://beauty-and-diet.blogspot.fr/

    OdpowiedzUsuń