Ryba ze szpinakiem i dodatkami
Składniki na 2 porcje:
- 250 g filetów z mintaja
- 200 g szpinaku rozdrobnionego
- 50 g sera feta
- 1 mały jogurt naturalny
- 3 ząbki czosnku
- 3 duże marchewki
- 1/2 puszki zielonego groszku
- 1/2 saszetki kaszy jaglanej
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Na rozgrzaną patelnię wrzuć posiekany czosnek i dodaj po chwili szpinak. Podsmaż i połóż na patelni rybę. Kiedy mięso zrobi się białe, wrzuć ser feta i wlej jogurt naturalny. Przykryj i duś aż ser się rozpuści.
Marchewkę pokrój w talarki i gotuj w ok 0,5 l wody, aż zrobi się miękka. Zdejmij z ognia i dodaj groszek. Dopraw.
Kaszę ugotuj. Rybę podawaj na kaszy.
SMACZNEGO!
zajebiście pyyyychaaaa :D
OdpowiedzUsuń